Bäst i Test

Elbil för barn - Fartfylld lek med egen bil för barn

Många barn verkligen älskar bilar och att få köra en vore en ren dröm, vi har därför bestämt oss att skapa en specialsida här för bilar för barn, framförallt elbilar. På marknaden idag finns en mängd elbilar för barn i olika prisklasser.

Detta inlägg innehåller annonslänkar från Jollyroom, Litenleker,
Benny Ivarssonbenny@bastforbarn.se

För de minsta motorentuseasterna går vi igenom allt som har med elbil för barn att göra, tips på produkter och regler kring bil för barn.

Kända märken som Merceders, Jeep, BMW och Porche har alla en produktlinje med elbilar för barn. En elbil kostar från 1.000 kr och uppåt och många av bilarna kan styras med en fjärrkontroll, även om de flesta barn tycker det är roligast att ratta själva.

Förutom att det är en rolig och fartfylld lek kan du passa på att utbilda ditt barn i trafikregler samt träna på motorik och kordination. Att t.ex. köra runt en bana kräver att man har fokus och tungan rätt i mun.

Det finns också andra varianter än bilar tillgängliga, t.ex. är motorcyklar för barn, traktor för barn eller fyrhjuling för barn populära val. Högt upp på önskelistan hos både barn och föräldrar brukar en liten kopia av familjebilen stå. Glöm inte läsa reglerna för vad som gäller vid elbil för barn, vi listar det viktigaste lite längre ned på sidan.

Bästa Elbilarna för barn 2020

Budget: Volvo C70 Elbil för barn

Denna Volvo för barn har verkligen allt till en väldigt bra pris, en snygg och funktionsfylld Volvo C70 för barn. Den är byggd i skala 1:4 med licens från Volvo. Vad det gäller funktioner finns allt du kan förvänta dig i en bil; Stadig ratt, backspegel, tuta, bälten och lysen fram och bak.

Rekommenderad ålder är 3 år och passar bäst för plant underlag.

Läs hela recensionen av Volvo C70 Elbil för barn

Bästa pris på Volvo C70 Elbil för barn

Jollyroom
1099 kr

Mellan: Mercedes SL63 Elbil för barn

Här är en riktig lyxig sportbil för barn och på denna replica från Mercedes har inga genvägar tagits. LED-belysning, dörrar som går att öppna, (fusk)lädersäten samt en musikanläggning med AUX-ingång. Till och med däcken är i lågprofil och gummi. I bilen sitter dubbla elmotorer som även går att styra med en fjärrkontroll. Vi ger Mercedes för barn högsta betyg och stark rekomendation för fartfylld lek. Enda nackdelen med denna elbil är att det endast är 1 säte så är det syskon eller kompisar så får man snällt turas om att köra.

Läs hela recensionen av Mercedes SL63 Elbil för barn

Bästa pris på Mercedes SL63 Elbil för barn

Litenleker
2699 kr

Premium: Audi Q7 Elbil för barn

Är ni ute efter maximal kvalité och komfort är en Audi Q7 det självklara valet, har ni dessutom denna modell i storleken större som familjebil är det inget att tveka på. Denna SUV för barn är utrustad med 4M-karossen och har LED-lysen både fram och bak, öppningsbara dörrar och musikanläggning. Gummidäck och bekvämt säte i fuskläder. Detta vrålåk är även utrustad med stötdämpare så det är bekvämare att köra på ojämt underlag som grus och gräs.

Läs hela recensionen av Audi Q7 Elbil för barn

Bästa pris på Audi Q7 Elbil för barn

Litenleker
3239 kr

Att tänka på innan man köper en bil för barn

Det finns några lagar och regler som är extra viktiga att hålla reda på när det kommer till att ditt barn ska köra bil. Framförallt får man endast köra på privat mark, det är alltså ej tillåtet att köra bilen på vägar eller cykelvägar. Även om elbilarna har en låg topphastighet kan det vara svårt att se dem komma och många av bilarna är väldigt tysta eftersom de drivs av just el.

Beorende på vilket underlag bilen ska köras på kan det vara klokt att hålla ett öga på specifikationen, är det t.ex. en gräsmatta eller underlag med lutning kan vissa av bilarna vara svåra att ta sig fram med.

Rekomenderad ålder för de flesta elbilarna är mellan 3 till 6 år med en topphastighet på 3 - 6 km i timmen. Bilar för barn måste också ha en elmotor och därför är alla tillgängliga bilar för barn eldrivna.

Skillnaden mellan olika elbilar för barn

Förutom märke och design så är de största skillnaderna i storlek på batteri (körtid), tillgång till fjärrkontroll, antal säten i bilen samt material. Är det två syskon eller bra kompisar som ska dela på bilen kan det vara värt att köpa en elbil med 2 st säten så båda kan åka med men turas om att köra.

Elbil för barn med 2 sits

Elbilar för barn levereras vanligvis med 1 eller 2 säten, har man flera barn som är i rätt ålder för att köra kan det vara en god idé att titta på bilar för barn med 2 säten. Är båda barnen lite större kan det bli trångt men oj vad mycket roligare leken blir när alla kan vara med.

Regler för elbil för barn

Första och viktigaste reglen är att ha väldigt roligt och lära sig om säkerhet och trafikregler. Annars är dessa bra att ha koll på:

  • Maxålder är 14 år
  • Får endast köras på privat mark
  • Topphastighet är 6 km i timmen
  • Endast eldrift är tillåten